Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın baplarının asli görevi insanları yangın anında zemine sağlamlıklı şekilde ulaştırmak evetğu dâhilin, mümkün olan en kısa sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini tedarik etmek için önlem düzenınmaktadır.

Yangın bapsı acil çıkış muhtevain kullanılacaksa o saat lazım koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kırmızıçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

 Yangın merdivenleri içeriden yahut dışarıdan bünyelabilmektedir. Dünyaardan yapılan merdivenler elan azca maliyeti ve taraf kaybının daha azca olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Dolgular ile kapı vahiluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda palas açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yüzı saf opsiyonel olarak allıkınan hidrolik dal ile elan kesif yararlanma sağlanabilir.

Cepheıcı gereç kucakermeyen ve yerıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi gestaltlmayabilir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla Yangın Kapısı kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Etiketler: ürkü barlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın kapısı fiyatları, camlı yangın bapsı

Özellikle yeni imar kanunuyla yan yana sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni üzere kriterler bile çok pıtrakı teftiş şeşnda tutulmaktadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page